Látnivalók/Programok

A Vendégház és környéke, Okorág
A Vendégház és környéke, Okorág: A farm mellett található több mint 30 hektáros 5 termelő tóból álló halastórendszer egyedülálló lehetőséget kí­nál madármegfigyelésre. A szállásfoglalást megelőzően, igény szerint az erre kijelölt 12 ha területű halastavunkon horgászati és csónakázási lehetőséget tudunk biztosí­tani térítés ellenében. A tavon található félszigeten grillezési- és szabadtéri tűzrakási lehetőséget biztosítunk. Érdemes kerékpárral bejárni a környéket, a kerékpárok vendégházunkban bérelhetők.

Sellye - Termálfürdő
Sellye - Termálfürdő: Külön kiemelt figyelmet érdemel az 1100 fő befogadóképességű termálfürdő, mely egy 4 hektáros ligetes parkban helyezkedik el. A fürdőben egy gyermekmedence, egy termálvizes pihenőmedence, 25 méteres sportmedence és egy tanmedence kí­nál sokszí­nű sportolási és pihenési lehetőséget a vendégek számára.

Sellye - Kiss Géza Ormánsági Múzeum
Sellye - Kiss Géza Ormánsági Múzeum: A múzeum a régi ormánsági élet mindennapjait mutatja be.

Szaporca - Ős-Dráva Látogató Központ
Szaporca - Ős-Dráva Látogató Központ: Tanösvények megtekinthetők. Külön kérhető: madárgyűrűzési bemutató, éjszakai túra, folyamatos programok. Majorban megtalálhatók a térségre jellemző régi magyar háziállatok. A főépületben a látogatók egy interaktí­v, érdekes kiállítás segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok fajokban gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A látogatók bepillanthatnak a holtágat szegélyező mocsarak madarainak életébe, a víz közeli fás legelők különlegesen fajgazdag életközösségébe, és képzeletben a fás ligeterdők árnyas lombjai alatt is sétát tehetnek.

Bőköz fesztivál
Bőköz fesztivál: A Bőköz fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága Ős-Dráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül.

Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva parti érintetlen természeti szépségei.
Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva parti érintetlen természeti szépségei.

Festett kazettás műemlék templom (Drávaiványi)
Festett kazettás műemlék templom (Drávaiványi)